JP-selekt.JPG (116952 bytes) VI & VÅRA VÄNNER

Jag heter Jean-Paul Darphin och driver firmorna Form Forum och Arkindus. Jag är kulturhistoriker och har arbetat omkring 25 år inom museiverksamheten och kulturmiljövården, bl.a. som intendent, antikvarie, projektledare och konsult. Mina specialiteter är kulturmiljöer, byggnadsvård och det industriella kulturarvet. Jag är fortfarande verksam inom dessa fält, numera huvudsakligen på projektbasis (se Arkindus).

Jag har även ett förflutet som konstnär, konsthantverkare, formgivare m.m. och har också vid sidan om mina svenska akademiska studier studerat vid bl.a. Institutet för dekormåleri i Reims, Länskonstakademin i Le Havre (båda i Frankrike), Konstakademin och Konstindustriskolan i Helsingfors, Konsthögskolans Arkitekturskola i Stockholm samt ICCROM i Rom.

Det var Skandinaviens dominerande ställning inom formgivning som lockade mig till studier i Finland 1970. Jag är ännu kvar i Norden, men fortfarande fransk medborgare! På sätt och vis är Form Forum vägen tillbaka till de ursprungliga intressena; konst och design.

Ytterligare uppgifter om mig och min verksamhet? Sök på mitt namn i t.ex. biblioteksdatabasen www.libris.kb.se eller i sökmotorn för www.google.se

Anita Christiansson heter jag. På vardagar är jag lärare men hjälper till i företagen när jag har tid över. Ni träffar mig ibland i affären eller talar med mig i telefon. Utöver pedagogik och skolfrågor har jag ett brett kulturintresse.

Björn Jansson-

Databaser & Bildbehandling

egodrive.jpg (12347 bytes) Gunnar Staland-

Illustratör Konstnär

gunnar-s.jpg (6322 bytes)
ulla-w3.jpg (8105 bytes) -Ulla Wärngren

Tapetserare

anders-b-selekt.jpg (10796 bytes) -Anders Broms

Landskapsarkitekt

Johan Haglund-

Webbdesign

Jonas Förare-

Foto & Redigering

jonas2.jpg (7642 bytes)
kajsa2.jpg (6384 bytes) -Kajsa Nordqvist

Inredningsarkitekt

po-kulin.jpg (9979 bytes) Per-Olof Kulin- Arkitekt

Jernbron Arkitektkontor AB

magnus.jpg (5845 bytes) -Magnus Henriksson Byggnadsantikvarie

Kontakter med Baltikum

anita-vi.jpg (20919 bytes)